Bihold.dk
Honning og biavl > Opskrifter

Opskrifter

RØGET ØRRED PÅ WEBER-GRILLEN.

At røge ørred på Weber-grillen er først og fremmest et spørgsmål om at udnytte restvarmen fra briketterne. Det vil sige, at det er en opgave man foretager sig, efter at man har brugt grillen til dagens måltid. Så er maden gjort klar til næste dag og mangler blot en kort opvarmning, hvis altså man kan vente så længe, for kold røget ørred smager helt fantastisk som pålæg.

Man tager en halv ørred (een side). På kødsiden smører man i rigelig mængde ganske almindelig honning fra biavlerens glas. Der skal så meget på, at man virkelig kan se, at der er honning på. Herefter krydres med citronpeber - også en god portion. Eventuelt et lille drys salt. Så er fisken klar til at røge.

Man drysser ca. 1 ltr. savsmuld (røgesmuld) på briketterne i den ene side og ca. 1 ltr. på i den anden side af Weber-grillen. Så lægger man fisken ind i midten af grillen med skindet nedad ovenpå risten eller evt. ovenpå et stykke alu.folie. På med låget og luk for spjældet foroven helt og giv luft forneden (ca. halv). 

Varmrøgningen tager ca 25-30 min. Lyder det ikke spændende? Velbekomme.

 Hvis man i stedet steger fisken i varmluftovn, kan man tilsvarende bruge honning, citronpeber og salt som krydderi. Meget velsmagende!

Energidrik 2009: 

På det nyligt afholdte Nordisk-Baltiske Biforskningssymposium var der et finsk indlæg om sportsdrikke baseret på honning sammenlignet med en almindelig energidrik blandet af vand, sukker og salt. Der blev fundet et jævnere og mere vedvarende energioptag fra honningdrikken. Opskriften er simpel:
450 g honning
1,8 dl lemon juice
1½ teskefuld salt
5,5 liter vand
Honning og juice blandes først, derefter tilsættes vand og salt.